Wijnhandelaar Dennis van Veen - over zijn La Bodega ’87 in de Aarhof

Jarenlang had eigenaar Dennis van Veen de droom om zijn eigen wijnspeciaalzaak te openen. Van jongs af aan werkt hij in de horeca en heeft hij een liefde voor wijn ontwikkeld. “Toen ik een keuze moest maken voor een opleiding was dit makkelijk, ik wilde de hotelschool doen”, vertelt Dennis. “Ik heb nooit meer ergens anders dan in de horeca gewerkt.” De ervaring die Dennis heeft opgedaan tijdens zijn loopbaan neemt hij mee naar zijn La Bodega ’87. De klant wordt in de watten gelegd en kan het beste wijnadvies verwachten.

Samen met zijn vrouw Karin is hij zijn droom verder gaan uitwerken. Ruim vier jaar geleden opende Dennis en Karin de winkel aan de Raadhuisstraat in het centrum van Alphen. “Dit pand was perfect, aan de voorkant had ik ruimte voor de winkel en aan de achterkant hebben we een fijne, knusse plek gecreëerd voor een wijnbar. Hier kon je neerstrijken voor een lekker glas wijn. Langzamerhand verdwenen er steeds meer winkels uit de straat, de gezelligheid verdween en werd ik benaderd in oktober 2022 voor een locatie in de Aarhof. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en zijn we hier nu in de Aarhof neergestreken. Het is tijdelijk, want de Aarhof gaat natuurlijk verbouwd worden en daar krijgen uiteindelijk een definitieve plek in de zogenaamde versstraat.”

Mooie toekomst

“Die ziet er voor ons fantastisch uit. We draaien nu een paar maanden op deze locatie en het gaat hartstikke goed. We hebben de juiste keuze gemaakt. Ondanks dat we er nu geen wijnbar meer bij hebben, hebben we wel veel meer aanloop. We zitten natuurlijk tegenover de Albert Heijn en er is hier meer parkeergelegenheid. We hebben plannen voor een proeflokaal om

proeverijen te organiseren en om de vrijdagavond open te gaan. En we verkopen nu ook sinds kort sterke dranken. Dat geeft een belangrijke meerwaarde aan onze winkel. En over mooie toekomst gesproken, er is bij ons een tweede kindje op komst. Daar kijken Karin en ik natuurlijk enorm naar uit.”

Wijnland

“Service staat bij mij bovenaan, dat onthouden de klanten. En herkenning is heel erg belangrijk. Vaste klanten wil ik bij naam kennen, maar ook wat hun favoriete wijnen zijn. Ik wil ze zoveel mogelijk verwennen en goede wijnadviezen geven. Omdat het in wijnland echt wel crisis is, de vraag is namelijk groter dan het aanbod, overweeg ik om de wijnen zelf uit Frankrijk te gaan halen. Ik wil de beste kwaliteit brengen, de allermooiste wijnen, maar ook het slurpwijntje moet goed zijn én betaalbaar. Want ondanks dat alles duurder is geworden, moeten we wel blijven genieten. En daar hoort een lekker wijntje bij!