Winnende school deelname 20 van Alphen

Vrije School Ridderspoor liep op 3 maart met bijna 90% van haar leerlingen mee met de 20 van Alphen. Een unieke prestatie! En daarmee voor de tweede keer de winnende school van stimuleringsregeling, uitgeschreven door Alphen Vitaal. Uit handen van wethouder Gert-Jan Schotanus en Ronald Verkade, voorzitter 20 van Alphen, ontvingen zij een mooie prijs voor deze prestatie.

Directeur Kim Evers-Hunting verzamelde alle kinderen op het plein om de prijs in ontvangst te nemen. ‘We zijn de sportiefste school van Alphen aan den Rijn, omdat jullie met zoveel hebben meegedaan’, vertelde de ze aan de kinderen. Gert-Jan Schotanus, wethouder Onderwijs en Sport, zei; ‘Heel goed en leuk dat jullie met zoveel hebben meegedaan aan dit sportieve Alphense evenement en ik daag jullie uit om volgend jaar met meer dan 90% mee te doen.”

De school met percentueel gezien de meeste deelnemers won een cheque twv 500 euro om te besteden aan buiten speelgoed bij School Sport van Eilers Sport. De stimuleringsregeling is uitgeschreven om scholen te enthousiasmeren om met zoveel mogelijk kinderen mee te doen aan de 20 van Alphen

De andere scholen die ook in de prijzen zijn gevallen zijn: de Bonifacius, De Rank, de Vroonhoeve en de Meridiaan. Zij wonnen een cheque ter waarde van 250 euro. Gemeente Alphen aan den Rijn, Alphen Vitaal en de Stichting 20 van Alphen wensen de kinderen veel buiten speel plezier en hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij de Twintig van Alphen.