Zeven Alphense orkesten presenteren Groot Alphens Combiconcert

Zeven muziekverenigingen in Alphen aan den Rijn en de Nieuwe Muziekschool Alphen tekenen op zaterdag 28 oktober een intentieverklaring waarin zij uitspreken intensiever te willen samenwerken. Wethouder Anouk Noordermeer van kunst en cultuur is bij de ondertekening aanwezig. De intentie krijgt direct vorm, want diezelfde middag geven verschillende orkesten het Groot Alphens Combi Concert in de Adventskerk en in het Alphense centrum.

Intentieverklaring en Groot Alphens Combi Concert Nieuwe Muziekschool Alphen, Harmonie Arti Alphen a/d Rijn, Crescendo (Alphen a/d Rijn), KNA Koudekerk, DSS (Aarlanderveen), Wilhelmina (Zwammerdam), Drumfanfare TTH (Hazerswoude-Dorp), en Con Brio (Alphen a/d Rijn) willen hun intentie om nader samen te werken vastleggen. Zaterdag 28 oktober om 15.30 uur tekenen zij in de Adventskerk een intentieverklaring in aanwezigheid van wethouder Noordermeer. Doel is uiteindelijk een convenant om de samenwerking formeel vorm te geven.

Om te laten zien dat het de muziekverenigingen menens is, wordt op dezelfde dag een middag vol concerten aangeboden aan de Alphense inwoners. Con Brio speelt vanaf 12.30 uur op diverse plekken in het centrum, en van 14.00 tot 17.30 uur spelen het opleidingsorkest van DSS, KNA Koudekerk, Excelsior Boskoop, Crescendo Alphen, Wilhelmina Zwammerdam en opleidingsorkest Jong Arti in de Adventskerk. De concerten zijn gratis toegankelijk.

Samenwerking In coronatijd nam cultuurplatform KHABBAZ het initiatief tot een overleg met de muziekverenigingen en de muziekschool, om in die lastige tijd het contact te behouden en over problemen en behoeftes te horen. Deze overleggen waren zo waardevol, dat ze leidden tot de vorming van een commissie, met een streven naar meer samenwerking tussen lokale muziekverenigingen. Samenwerking betekent onder andere gezamenlijk activiteiten organiseren, elkaar motiveren en inspireren, maar ook zorgen voor goed muziekonderwijs voor iedereen en muziek een duidelijke plek geven in de gemeente.

De gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunt het initiatief met een subsidie en cultuurplatform KHABBAZ is betrokken. Ook is een volgend project al gepland. In oktober 2024 wordt er gezamenlijk een Play-inn georganiseerd.

Meer info

Meer informatie over het programma van het Groot Alphens Combi Concert op 28 oktober is te vinden op de website van de Nieuwe Muziekschool Alphen, Groot Alphens combi concert - Nieuwe Muziekschool Alphen.