#InTheSpo(r)tLight

In The Spo(r)t Light is een 2-wekelijkse column van Stichting Alphen Vitaal waarbij een sportaanbieder, sporter of sportevenement in de schijnwerpers wordt gezet. Deze keer blikken we vooruit op de 20 van Alphen. Het evenement is terug van weggeweest en hoe?! Op 12 maart 2023 belooft het weer een mooi hardloopfeest te worden. Over 100 dagen is het al zover… We kijken alvast vooruit met Ronald Verkade (voorzitter) en Eimert Visser (sponsorzaken).

Alphen Vitaal: 20 van Alphen, we hebben jullie gemist!
Na twee (door de Coronapandemie) afgelaste edities en meerdere virtuele runs, staat de organisatie te trappelen om weer een echte fysieke 20 van Alphen te organiseren. De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang. Nu is het weer tijd voor iedereen om de hardloopschoenen uit de kast te halen en te gaan trainen, want op 12 maart 2023 is de 20 van Alphen weer helemaal terug! Maar wel in een geheel nieuw jasje.

Nieuwe ontwikkelingen? Wij zijn benieuwd!
“Als organisatie zijn we blij dat we in 2023 weer een echte editie kunnen organiseren. De afgelopen jaren hebben we zeker niet stil gezeten. We hebben een fors aantal bijzondere veranderingen in petto”, vertelt Ronald. “We hebben bijvoorbeeld voor alle afstanden een nieuw, uitdagend parcours neer weten te zetten. Het nieuwe parcours houden we nog even geheim, maar begin januari worden deze bekend gemaakt”.

Wordt het weer een feest zoals we gewend zijn?
Waar het evenement voorheen nog dé openingsklassieker van wedstrijdlopers was, is het inmiddels uitgegroeid tot een familie evenement. En daarom zetten we in op meer beleving voor het gehele gezin! Naast muziek en entertainment langs het parcours, vindt er ook op de nieuwe start- en finish locatie een upgrade plaats. “Op het gebied van beleving wordt er samengewerkt met de Fantasie compagnie, zeker geen onbekende partij in het Alphense. Daarnaast merken we dat ook partners als bijvoorbeeld Bezemer Fitness graag meedenken op dit onderwerp”: aldus Eimert.

Aan welke afstanden kan je mee doen?
De 20 van Alphen start ’s ochtends altijd met de Hoogvliet 1K Family Run. Een loopfeestje voor de hele familie, maar waar ook scholen en verenigingen aan mee doen. De eerste scholen hebben zich al ingeschreven. Daarna kan je meedoen met de 2.5 kilometer en de Berntsen Mulder 5 km prestatieloop. De populairste afstand is verre weg de Bezemer Fitness 10 km loop. We sluiten af met de Running & Walkingcenter 20 km Prestatieloop. Ben je ondernemer? Dan kan je ook meedoen met de Blanksma Businessloop. De Blanksma Businessloop omvat een 5, 10 en 20 kilometer. De starttijden zijn gelijk aan de prestatielopen.

Is de inschrijving al geopend?
De inschrijving is, direct met de lancering van de nieuwe website, geopend. En blijkbaar stond niet alleen de organisatie te popelen voor weer een nieuwe editie van de 20 van Alphen, want de inschrijvingen beginnen inmiddels binnen te stromen. Of je nu met je kinderen meeloopt met Hoogvliet 1K Family Run, of dat je zelf een recordtijd wilt gaan neerzetten of dat je als bedrijventeam wilt inschrijven; iedereen kan t/m 5 december gebruik maken van de early bird kortingsactie. Zie voor meer informatie met betrekking tot inschrijven en het programma de website 20vanalphen.nl