Van Alphen naar het Italiaanse Toscane

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat er veel Alphenaren op uit trekken. Ik ook, want ik stap samen met mijn man in een volbepakte auto naar de camping in Toscane. Wat zijn jouw zomerplannen voor de zomer van 2023? Ik heb nog leuke tips voor als jij liever dicht bij huis blijft.

Het is geen geheim dat ik er graag op uit trek. Nog niet zo lang geleden besloten wij om tóch een camping te boeken voor de zomer en dit jaar naar Italië te gaan, een land waar we al eens zijn geweest voor een stedentrip in Rome en een wintersport in de Dolomieten. Al van kinds af aan kampeer ik, die liefde voor de camping is er echt met de paplepel ingegoten. De leukste herinneringen aan mijn jeugd zijn die zich afspelen op de camping in Frankrijk. Van het struinen door dorpjes (vond ik toen niet zo leuk, nu ben ik je er dankbaar voor mam), mooie zwemplekken opzoeken als beloning na het struinen door die dorpjes, lol trappen op de camping en iedere keer weer huilen als je vakantievriendinnetjes vertrokken. Des te leuker dus, dat mijn man Daan het ook leuk vindt en we nu voor de derde keer samen gaan kamperen.

Maar ik ga niet weg zonder jullie eerst wat tips te geven, voor het geval jij liever dicht bij huis blijft of nog op zoek bent naar leuke tips voor buiten je vakantie om.

Waan je op vakantie bij de tientallen restaurants 

Onze gemeente heeft een groot aanbod van fantastische restaurants. Kan jij dit jaar niet de authentieke pizza in Italië eten? Dan doe je dat toch gewoon in Alphen! Wat dacht je van Sapori da Stefano of Is Morus. Met hun authentieke Italiaanse producten en ingrediënten is het net alsof je in Italië bent, al helemaal als je het personeel onderling Italiaans hoort kletsen. Of waan je in Zuid-Europa bij restaurant Proto, in Azië bij Thai Signature, in Griekenland bij Olympia of Zorba of ga naar de Carribean/ Zuid-Amerika bij Bon Bini. Als je dan even tijdens een hapje je ogen sluit, voelt het net alsof je daar echt bent.

Zoek de verkoeling op tijdens de warme zomerdagen

Er komen nog een paar heerlijke zomerdagen aan dit weekend en hopelijk komen er nog veel meer deze zomervakantie! Tijd om de verkoeling op te zoeken. Sjees van de glijbaan in het PWA-bad in Koudekerk, huur een SUP op de Zegerplas, spring van de duikplank in zwembad de Hoorn, neem een verfrissende duik in de Wijde AA of Nieuwkoopse Plassen of bezoek zwembad de Hazelaar in Hazerswoude-Dorp. Het is natuurlijk ook leuk om een bootje te huren en een dag te varen! In Alphen vind je verschillende locaties voor sloepverhuur, zoals Sunset Beachbar, Groene Hart Sloepverhuur en Alphens Bootverhuur.

Bezoek Trekkertrek of één van de andere evenementen

Ik ben opgegroeid in Koudekerk en in mijn geboortejaar 1992 was de allereerste editie van Trekkertrek. Een evenement voor het hele gezin waar ik, als we niet op vakantie waren, met mijn ouders en broertje naar toe ging. Mijn vader zat bij de vrijwillige brandweer, dus als klein meisje mocht ik de trekkertrek wedstrijd bekijken vanaf het dak van de brandweerauto. Cool toch? Er is van alles te doen voor kinderen van jong tot oud en 's avonds is er een groot feest in de tent. Stap eens op de fiets en breng een bezoekje aan dit fantastische evenement. Er werken jaarlijks 200 vrijwilligers aan mee en er komen bezoekers van uit het hele land op af! Trekkers niet zo jou ding? In onze UIT-Agenda vind je nog veel meer uitjes.

Ga genieten van al het leuks wat Alphen, maar zeker ook de regio, te bieden heeft. Op groenehart.nl vind je ook allerlei leuke activiteiten in de omgeving. Ik wens je een fantastische zomer toe!

Liefs en tot snel,

Vera