Symphonic Metal Night

Op de eerste dag van juni verzorgen de bands Elithium en Dance With Dragons een Symphonic Metal Night.

Elithium ontstaat begin 2020 wanneer zangeres Désirée Nolta in contact komt met componist / toetsenist Cees van Ooijen om …

Op de eerste dag van juni verzorgen de bands Elithium en Dance With Dragons een Symphonic Metal Night.

Elithium ontstaat begin 2020 wanneer zangeres Désirée Nolta in contact komt met componist / toetsenist Cees van Ooijen om een nieuwe symfonische metal band te vormen. De unieke combinatie van Desiree’s musical achtergrond en de jarenlange ervaring van Cees in de rock/metal scene (ex-Wastelands, ex-Android Soul) resulteert in de eerste “unplugged” sessies. Met het aantreden van gitarist Lennert Kemper (Dreamwalkers Inc.) en bassist Rosario ‘Saro’ Pulvirenti, wiens sporen verdiend zijn in de Italiaanse metal scene, wordt tijdens de wereldwijde pandemie een dijk van een repetoire opgebouwd. Elithium breekt ongeschreven wetten binnen haar genre, is toegankelijk, en zal daardoor een breed publiek aanspreken. De muziek is symfonische metal, met progressieve, neo klassieke, eclectische elementen, en geeft een knipoog naar pop. Hierdoor is de setlist zeer gevarieerd met behoud van de typische Elithium sound.

ENERGIE! Dat is het eerste wat je voelt als je Dance with Dragons (NL) live aan het werk ziet. Deze zeer ervaren band bestaat uit muzikanten die al geruime tijd samen spelen met als resultaat een goed geoliede machine vol enthousiasme en energie die van het podium af spat! Het genre laat zich lastiger omschrijven, full energy melodic metal dekt de lading het best. Melodieuze metal gecombineerd met keyboards en catchy zanglijnen, vaak symfonisch, soms ronduit poppy en dan weer duister en snoeihard. Als kers op de taart zorgen de krachtige vocalen van Sanne Kluiters voor veel afwisseling. Maar vergis je niet, wanneer je denkt te weten waar het heen gaat doen deze draken het nét weer even anders.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 1 juni 2024 t/m 2 juni 2024 21.00 - 01.00 uur

Prijzen

  • € 10,00