Wie kent ze niet? De broers Nikos en Alekos, eigenaren van restaurant Proto aan de Rijnkade in het centrum van Alphen. Wil je echt van een avond uit genieten, ontdek dan nu het nieuwe menu.
De gebroeders Baloumis waren er al vroeg bij. Nikos en Alekos groeiden op in een boerderij aan de kust, ‘fueled by’ natuurlijke producten van het land en homemade gerechten. Dat wijn en andere dranken zich voegden aan hun lange rij ‘liefdes voor het leven’ zodra zij het glas aan de lippen mochten zetten, viel te verwachten.
Nikos leerde jarenlang een diversiteit aan culinaire culturen kennen tijdens zijn hospitality-journey. Onderweg besloten hij en Alekos hun droom te realiseren: in 2002 openden zij hun eigen restaurant Proto in Alphen aan den Rijn. Aan het water, met internationale vibes en mediterrane invloeden.
Fine dining bij Proto
Bij restaurant Proto wordt er gekookt met mooie, duurzame producten gecombineerd met internationale smaken en kooktechnieken. Kwaliteit en gastvrijheid staan voorop. Het resultaat ligt recht voor je en voel je om je heen. 'We maken gebruik van ingrediënten uit het seizoen. Zo komen de smaken het best tot zijn recht en beleef je echt smaakexplosies. De nieuwe gerechten van de dinerkaart zijn fantastisch, al zeggen we het zelf. De steak tartar "tonato" is een pure smaakbeleving van verse beef en tonijn, de reacties hierop zijn geweldig", vertelt Nikos. De keuken staat vol met nieuwe chefs, die allemaal een flinke dosis ervaring meebrengen en passie voor het vak hebben en dat proef je in de nieuwe gerechten.
Proto is zeven dagen per week geopend, voor lunch en diner. Iets te vieren? Huur dan één van de private rooms op de eerste etage.
Ontdek het zelf bij Proto en reserveer nu een tafel.