Zoon Sam (19) wordt klaargestoomd om de slagerij over te nemen

Het verhaal van slager Marco Ridder (52). Het slagersvak is hem met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden een slagerij in Ouderkerk aan de Amstel. Na een paar jaar in een Amsterdam te hebben gewerkt, kwam in 1996 de mogelijkheid om een eigen slagerij te beginnen aan ‘de achterkant van de aarhof’, naast de AH.

Marco: ”In de Aarhof hebben we fantastische jaren gehad, maar toen de plannen voor de metamorfose van het Thorbeckeplein bekend werden, zijn we daar in 2019 naartoe verhuisd. Onze klanten zijn het inmiddels wel gewend dat we hier zitten en draaien we op volle toeren. Het leuke is dat mijn zoon Sam ook het slagersvak ingegaan is en dat ik hem ga klaarstomen om de slagerij binnen afzienbare tijd over te nemen. Wat ik dan van plan ben te gaan doen? Samen met mijn Winanda hebben we The Lake Inn in Nieuwkoop overgenomen. Deze B&B hebben we grondig verbouwd. Het heeft nu 3 mooie kamers, we gaan er daghoreca runnen en verhuur van elektrische boten. Een mooie uitdaging waar we ontzettend veel zin in hebben!”
 

Samen met mijn Winanda hebben we The Lake Inn in Nieuwkoop overgenomen, een mooie nieuwe uitdaging

En hoe ziet de toekomst van het slagersvak eruit?
Sam: “We zullen meer de beleving van het vlees eten moeten laten zien. Dat kan door bijvoorbeeld een kok hier in de winkel complete maaltijden te laten bereiden. Het blijft natuurlijk geweldig om met een mooi stukje vlees de klant te kunnen verwennen, maar nog mooier is het om de klant te laten zien wat je er allemaal mee kan doen. Dit is voor mij dé uitdaging om de slagerij waar mijn vader zo hard in en voor gewerkt heeft, op een mooie en gezonde manier voort te kunnen zetten. Ik heb de slagersvakopleiding afgerond, heb ruim 3 jaar in een slagerij in Amstelveen gewerkt en per 1 oktober 2021 werk ik fulltime bij mijn vader. Een betere leermeester kan ik niet hebben en ben er hartstikke trots op zijn slagerij voort te kunnen zetten!”