Zonder haar meiden kan Suus niet succesvol zijn!

Vijftig jaar geleden opende Robert Schamle de eerste Cartouche winkel, bekend als ‘die winkel achter de trap in de Aarhof’. Tegenwoordig staat Susan van Krimpen, vijftig jaar jong en beter bekend als Suus, aan het hoofd van deze modeketen met vijf filialen in het Groene Hart. Tijdens de lockdown moesten ook haar winkels sluiten. “Dan ga ik toch live!”, was haar reactie. Haar wekelijkse Live Fashionshow is inmiddels uitgegroeid tot een ongekend succes!

Suus staat altijd ‘aan’. Met haar ‘truttenschudder’, koosnaam voor haar bestelbusje, rijdt ze van winkel naar winkel. Vol met handel, bestellingen en dozen. Ze maakt elke week een rondje langs haar filialen om even met haar meiden te babbelen. Elke woensdag staat in het teken van haar Fashion Liveshow, die ze precies om 18.00 uur op Instagram presenteert.

We zijn direct ‘live’ gegaan

“Als Boskoopse ‘kroosvreter’ ben ik ineens een Bekende Alphenaar geworden!” Susan is geboren in Boskoop, opgegroeid in Alphen, woonde twintig jaar in de Meije en tegenwoordig in Amsterdam. Ze komt graag in Alphen. Haar zus en ouders wonen er en het Alphense filiaal in de Van Mandersloostraat is haar trots. “Natuurlijk ben ik trots op al mijn winkels en zeker op mijn meiden. Want zonder hen, kan ik niet succesvol zijn! We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten toen de winkels twee jaar geleden dicht moesten, maar direct ‘live’ gegaan. Ik was een leek op Insta, maar die jonge meiden hebben mij snel wegwijs gemaakt. We moesten wel. Want de kerstkleding hing er nog en de nieuwe collectie kwam binnen. Ik ben gewoon wat kleding gaan showen. Op m’n eigen manier, een beetje gek, maar wél herkenbaar. Na de eerste paar shows verkochten we zo’n dertig artikelen, nu wel honderden per show.”

Wat maakt jouw fashionshow uniek?

“De toegankelijkheid, denk ik. Ik ben gewoon mezelf, compleet met rimpels. Onze collectie is voor jong en oud. Ik laat zien op welke manier je het kan dragen, vertel wat het kost en sta in mijn yogabroekje en topje mij om te kleden. Vragen tijdens de show worden meteen beantwoord en bestelling maken we direct klaar. Die kunnen de volgende dag in de winkel opgehaald worden. Het is een hele organisatie, maar mijn meiden zijn zo op elkaar ingespeeld dat het perfect en soepel verloopt. Ik ben reuzetrots op ze!”