De gemeente heeft een certificaat dementievriendelijke gemeente ontvangen

De gemeente heeft een certificaat dementievriendelijke gemeente ontvangen

| Gemeente

Op woensdag 23 augustus ontving de gemeente Alphen aan den Rijn het certificaat dementievriendelijke gemeente van Alzheimer Nederland.

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Ook is er begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Medewerkers van de gemeente hebben een training gevolgd in het kennen en herkennen van mensen met dementie. 

Naar verwachting zal het aantal mensen met dementie in onze gemeente de komende jaren toenemen door vergrijzing. Burgemeester Liesbeth Spies was dan ook blij met het certificaat: 

“We worden nu als gevolg van alle inspanningen van de afgelopen jaren officieel een dementievriendelijke gemeente. Daar zijn wij trots op.” 

Wethouder Anouk Noordermeer: “We realiseren ons ook dat dit slechts een mijlpaal is, geen eindpunt. Onze zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers blijft onverminderd sterk. We willen niets liever dan dat degenen met dementie in onze gemeenschap zo lang mogelijk volwaardig kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. We bieden op maat gemaakte begeleiding en ondersteuning voor zowel mensen met dementie als hun mantelzorgers. Hierdoor creëren we een omgeving waarin we extra aandacht hebben voor onze inwoners met dementie omdat wij streven naar een gemeenschap die zorgzaam en begripvol is en waarin iedereen meetelt.“

Het certificaat zal in de nabije toekomst een plekje krijgen aan de muur van het stadshuis. Burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Anouk Noordermeer kregen het certificaat van Aleid van der Meer van Alzheimer Nederland tijdens een werkbezoek aan De Kunst van Samen in Boskoop.

Volg zelf ook een training dementievriendelijk

Word ook dementievriendelijk en volg een gratis training op www.samendementievriendelijk.nl/trainingen. Hier leert u hoe u dementie herkent en lastige situaties goed oplost. De trainingen duren ongeveer vijftien minuten. Zo draagt u ook bij aan een dementievriendelijke samenleving.